KEW | Stegentocht Middelburg Centrum

KEW | Stegentocht Middelburg Centrum

Reis mee terug in de tijd door de Middelburgse stegen tijdens een amusante tocht en ontdek de stad van haar geheime kant… Als historische (VOC) stad is Middelburg erg geliefd. Middelburg kent oneindig veel stegen en heeft een bewogen verleden. Tijdens de tocht ga je dat zelf ontdekken. Je waant je een paar eeuwen terug en maakt kennis op een manier zoals je Middelburg nog nooit hebt gezien.

Dat Middelburg een bijzondere stad is met een rijk verleden zal je vast niet zijn ontgaan. De stad mag bogen op een belangrijk aandeel binnen de wereldse handel. Zo speelde Middelburg tussen de 13e en de 17e eeuw een grote rol in de wijnhandel in Europa, handelden we in allerlei specerijen en deden we spectaculaire uitvindingen. Maar ook veel spreekwoorden vinden hun oorsprong in Middelburg. Daarnaast staat de stad bol van bijzondere verhalen en anekdotes, en niet alleen door de bewogen oorlogsjaren.

Wie was toch die dame binnen de abdijen rond de 11e eeuw?
Waarom staan er hier van die bijzondere bomen?
Wie was Janus Boe-Boe?
Hoe ging men om met amoureuze gevoelens?
En wat had de wereldberoemde popgroep Queen met onze stad?
Je kunt het zelf ontdekken tijdens één van de Stegentochten. Je wordt meegenomen door de talloze steegjes van de stad, maakt kennis met verborgen plekjes en zal ontdekken dat deze historische stad een bakermat is van geschiedenis, spannende verhalen, leuke weetjes en talrijke bijzonderheden. 

Deze activiteit vindt plaats in Middelburg centrum. Het startpunt is de Graanbeurs op het damplein. Bekijk hier de exacte locatie: https://goo.gl/maps/PfnzsBQtEGY3b4B77

Aanmelden voor deze activiteit is verplicht! Schrijf je dus snel in!

Data: 
11 augustus
Tijd: 
10:00-11:30
Kosten: 
Gratis
Locatie: 
Middelburg Centrum
Damplein
Middelburg
Doelgroep: 
Alle leeftijden
Aantal beschikbare plaatsen: 
8

Verticale tabs

Realisatie: Urban-Heroes