KEW | Façade Middelburg 2022

KEW | Façade Middelburg 2022

KEW | CBK Zeeland | Net als in 2012 en 2017 is Middelburg van 16 juli tot en met 6 november het decor voor een unieke kunstmanifestatie: Façade 2022. 15 kunstenaars presenteren tijdelijke, vaak monumentale, werken in straten, op pleinen en in parken. Spraakmakend en inspirerend en een unieke kans voor leerlingen om kennis te maken met hedendaagse kunst.

Zeker omdat het thema van alle werken raakt aan iets waar we het in en buiten school over moeten hebben: vrijheid. In alle werken speelt één van de vier vrijheden die om het jaar in Middelburg worden uitgereikt de hoofdrol: vrijwaring van vrees. Wat is er nodig voor mensen om zonder angst te leven? Wat veroorzaakt die angst dan toch vaak? En hoe kunnen we daar wat aandoen? In onze eigen omgeving en wereldwijd?

Wandel of fiets de route! De route is ongeveer vijf kilometer. Als je op het gemakje loopt en de bijbehorende informatie leest dan ben je ruim twee uur onderweg. De kunstwerken/installaties zijn altijd te bekijken doordat ze in de openbare ruimte staan. 

De catalogus met een uitgebreide beschrijving over de kunstenaars, de installaties en de route is te koop voor  € 5 bij CBK Zeeland, Balans 17 te Middelburg. Dit is tevens het startpunt van de route.

Data: 
Zaterdag 16 juli tot maandag 6 november 2022
Tijd: 
Hele dag
Kosten: 
Gratis
Locatie: 
CBK Zeeland
Middelburg
Doelgroep: 
Alle leeftijden

Verticale tabs

Realisatie: Urban-Heroes